Wow signal!

Dobila sam na mail jedan zanimljiv tekst koji je napisao Danijel Pranjić, pa Vam ga kao takvog objavljujem:

15. kolovoza 1977.g. SETI je ostvario najveće dostignuće u svome radu. Naime, nakon mnogo  godina uzaludnih pokušaja hvatanja umjetno napravljenog signala iz svemira te pregledavanja kilometarskih traka na kojima su snimljeni samo uobičajeni šumovi iz svemira sreća im se osmijehnula. Dr.Jerry R. Ehman je na jednoj traci uočio neviđenu kombinaciju brojeva i slova (6EQUJ5) te ju je zaokružio i zabilježio riječ Wow! na marginama.

Serija „6EQUJ5“ objašnjava jačinu signala unutar kratkog vremena. Svaki broj od 1-9 prezentira svaki stupanj jači od pozadinskih šumova, dok slova engleske abecede predstavljaju pojačavanje/slabljenje istog signala. Tako da signal jača do slova U, a onda pada sve do razine 0.

Ehman i vođa projekta John Kraus uvidjeli su da signal traje 72 sekunde što je točno vrijeme koje „Big Ear“ snima pojedinu točku na nebu, te da zbog toga nema nikakvih mogućnosti da je snimljen neki zvuk sa Zemlje.

Nije iznenađujuće da su se o ovome vodile razne špekulacije koje navode da je takav šum moguće proizvesti na Zemlji – „neke od prirodnih pojava“, te se postavlja i teorija da se neki signal sa Zemlje odbio od nekog nebeskog tijela. No, tvrdnje su pomalo nevjerojatne kao što i sam Ehman kaže: „signal smo uhvatili jednom i trajao je 72 sekunde, a poslije smo isto područje preslušavali i pedeset puta ali nijednom nije bilo ničega sumnjivog“. Zbog toga ima mišljenje da je ipak uspio uhvatiti dijelić nekog signala koje nisu napravili Zemljani.

 

Hvala Danijel!

Komentari

 1. Buntovnik kaže

  Ovo je samo mazanje očiju,snimljeno je nekoliko stotina signala umjetnog podrijekla,ali naravno to se ne priznaje. Činjenica:svemir vrvi životom od kojeg su gotovo svi inteligentni od nas

 2. mirjana2810 kaže

  čitam ove tekstove i komentare i pokušaje telekineze …konrole uma …astralne projekcije …čitanje aure …ovako …preporučila bih vam literaturu Wilsson Misterije I i II, zatim čitajte svako Rudolfa Steinera …pa će vam mnoge stvari drugačije “sjesti”…kod Steinera ima i dematerijalizacija …znate li da se pojedina stvar može dematerijalizirati i premjestiti na drugo mjesto …ne vjerujete … i te kako može ….čitajte o lucidnim snovima …tj .o snovima kada ste svjesni da sanjate …o imala bih vam svašta pričati …previše toga sam pročitala …ponešto isprobala …i svakako Teoriju sinkroniciteta (uvjerila se osobno) A.P. Kezele /vlasnik i izdavač Dvostruka duga/…jer ništa se ne događa kako mi kažemo slučajno ….sve je u svemiru povezano …samo se treba malo mrvicu potruditi i sve se može učiniti …i sve vam biti dostupno …dakako ne baš sve …mislim na one fore o lovi …pozzz mirjana

 3. mirjana2810 kaže

  i btw ….Segalovu knjigu Kosmos pročitati svakako …a knjiga Kontakt je …samo SF ….

 4. Dragi moji
  Nemojmo biti zaba u bunaru koja misli da nema zivota izvan bunara.
  Do koje dimenzije moze ici vasa misao toliko mozete evoluirati.treba preci iz alfe u omegu.
  U ovo vrijeme svjetlosni snop moci ce uznijeti samo one koji dobiju energije iz 7,8 i 9 energetsko sloja omega dimenzije.te slojeve mogu primiti samo oni koji imaju znanje i koji su u stanju opustenosti i prociscenosti.to je prvi isus napravio uskrsnuo i pokazao nam kako cemo isto to ciniti.dakle nase stanice kojih ima 64 miljarde moraju skupiti toliko energije da postanu negorive da bi se mogle utjeloviti.dragi moji ucite ucite i ucite,vrijeme proroka je proslo.znanje i samo znanje vas moze spasiti.ovo sto sam napisao je malo,ali ako sam nekom pomogao ja sam sretan.
  Volim vas
  Za istinsko ljudsko bice

 5. Sladjan kaže

  Wow kod????!Pa da video sam ga na brdu ucrtano belom bojom veliko je!Pa sam odlucio da dodjem kod dede da i ja pokusam da hvatam signale a li nista uhvtio sam 2 telefonska razgovora.

Komentiraj

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.