Solfeggio frekvencije – glazba za dušu i tijelo

Jeste li čuli o Solfeggio Frekvencijama?

Ja sam, moram priznati, tek nedavno.
Čitala sam nešto kako je jedna gospođa uz pomoć kristala i solfeggio frekvenicja ubrzala zarastanje slomljene kosti ruke. I to ne brzala za tjedan dana nego je cijela kost zarasla za nekih 2 tjedna.Tako nekako.

I onda staneš i kažeš “wow!”. Ali, jel to istina? Pa sam u tražilicu utipkala upravo to – solfeggio frekvencije i otvorila mi se hrpa linkova na filmiće (jer je to muzika) gdje sviraju razne upravo te frekvencije, a za razne namjene. Tako imate za regeneraciju cijelog tijela, za čišćenje aure, emocionalno i fizičko ozdravljenje, pozitivne transformacije… Biraj!

I eto, kliknula na jednu. Hmm, osjećam se čudno. Pa kliknem na drugu… i tako po malo probam njih nekoliko unutar nekoliko dana.
Što mi se dogodilo? Moje osobno iskustvo je bio osjećaj mira, trnci po tijelu, opuštenost, javljale su mi se misli o nerješenim situacijama u životu koje su se nakon tog počele rješavati.
Um je magična stvar, pa tako kad obratite pažnju na nešto što vas muči i želite to riješiti valjda intuitivno već znate što treba napraviti. Valja vas samo malo pogurati.
Meni se to dogodilo kroz ovu glazbu jer je djelovala smirujuće i potaknula me da se riješim stresa jer sam ga se htjela riješiti. A rješavaš ga se tako da se suočiš s njim i raskomadaš ga na proste faktore i kažeš sam sebi što s tim želiš učiniti.

Tako da glazba nije sama po sebi riješila moje probleme – ja sam. Ali glazba je bila moj ključ. Ono što mi je u tom trenu trebalo. A sve ti dođe točno kada trebaš. Kad si spreman. Pa su meni došle solfeggio frekvencije.

E sad, bih li isti učinak imala i sa rock glazbom? Mislim da ne jer ju slušam stalno a njen učinak je osjećaj da želim plesati i pjevati, putovati negdje motorom i glupirati se. Potrošiti energiju aktivno tjelesni. Što je opet oslobađanje od stresa al na drugi način.
Ovo je bilo malo smirenije jer sam imala osjećaj da mi se tijelo opušta, a time valjda i obnavlja samo sebe.
Možda već i sama želja da ti se um smiri, da ti se tijelo regenerira, da te prestane boliti što god da te boli, da budeš na nekoj višoj razini utječe tako da se to stvarno počinje i događati. Glazba je vodić.

Ma svi već znamo da sve oko nas vibrira. Sve su vibracije. Energija koja vibrira brže ili sporije. I tako nas glazba na vrlo jednostavan način šalje u razna emotivna stanja.
Što su Solfeggio frekvencije?

To je niz elektromagnetskih glazbenih tonova koji su se koristili u drevnim gregorijanskim koralima, od kojih je najpoznatiji veličanstveni himan svetom Ivanu Krstitelju, uz mnoge druge za koje crkvene vlasti kažu da su izgubljene prije mnogo stoljeća. Ove frekvencije ponovno je otkrio dr. Joseph Puleo,
tvrdeći da one imaju moć prodrijeti duboko u svijest i podsvijest te potaknuti unutarnje iscjeljenje. Dr. Puleo je ponovno pronašao šest originalnih frekvencija zvuka u Bibliji, u Knjizi Brojeva, koristeći se numerološkom tehnikom da dešifrira šest ponavljajućih kodova. Rezultat njegovog rada je pronalazak izgubljenih solfeggio frekvencija.

Glavnih 6 Solfeggio frekvecija je:
UT – 396 Hz – Oslobađanje krivnje i straha
RE – 417 Hz – Razrješavanje situacija i stvaranje promjene
MI – 528 Hz – Transformacija i čuda (Popravak DNK)
FA – 639 Hz – Povezivanje/Odnosi
SOL – 741 Hz – Buđenje intuicije
LA – 852 Hz – Povratak duhovnom redu

Solfeggio frekvencije navodno su se koristile u više od 150 gregorijanskih korala, a njihovo slušanje podiže vibraciju.
Svaki solfeggio ton pomaže skinuti sloj negativne energije i energetskih blokada i pomaže nam da iskusimo emocionalno i duhovno oslobođenje.

Glazba je umjetnost čiji je medij zvuk kojeg organiziramo u vremenu i prostoru, uglavnom po nekom planu i namjerno.
Odavna su poznati utjecaji glazbe na ljudske osjećaje, pa je i ova grana liječenja davno zaživjela.
Prvi je opisao utjecaje glazbe na dušu Al-Farabi (oko 872. – 950.), a u Osmanskom carstvu glazbom su liječene mentalne bolesti.
U 17. stoljeću su došli do zaključka da glazba i ples izvrsno pomažu kod melankonije i očaja, a 2006. je dokazan povoljan utjecaj glazbene terapije kod shizofreničara.

Moja iskustva sa solfeggio frekvecijama su pozitivna, svakako preporučam. No isto tako treba napomenuti da svatko svoj život drži u vlastitim rukama i odgovoran je za vlastito ponašanje i razmišljanje, te utjecaj na svijet oko sebe. Čuda treba očekivati ali ih treba i stvarati. Vjerujem da duboko u nama postoji način kako se možemo iscjeliti sami, kako možemo iscjeliti druge, kako možemo iscjeliti Zemlju. Iako mislim da Zemlja zna da se ona može iscjeliti sama bez problema. Ali mi smo ovdje i živimo na Njoj i trebali bi željeti biti JEDNO.

Opet ja završavam sa nekim moralnim pričicama i lekcijama iz ponašanja al ovaj blog je stvarno moj način širenja pozitivnih vibracija.
Nisam određena solfeggio frekvencija, ja sam sve one u jednom. Svi smo. Samo ih trebamo probuditi.

Pjevamo se do idućeg posta!

 

Komentiraj

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.