Hip Hop protiv Novog Svjetskog Poretka

BRLOG PREDSTAVLJA je najstarija Hiphop organizacija Brodsko-posavske županije, HR. Obuhvaća period od deset godina stvaranja tvrdog repa okupljajući istomišljenike i stvarajući zaseban zvuk baziran na žestokim tekstovima koji progovaraju o socijalnim i političkim problemima te glazbenim podlogama koje se stilom razlikuju varirajući od old schoola, horrorcorea do Dancehalla, Drum n Bassa i eksperimentalnih beatova.

Težnja je predstaviti grad Slavonski Brod i staviti ga na kartu Hiphopa, govoriti o stvarima koje čine naš svakodnevni život i kojima smo okruženi i u tome biti naiskreniji i što vjerniji pravom Hiphop zvuku. Svaki tekst koji je napisan, svaki beat koji je stvoren, pjesma koja je snimljena i spot koji je smontiran isključivo je djelo nekoga iz benda.

S vremenom i gomilom prikupljenog iskustva i snimljenog materijala pojavila se potreba reorganiziracije Brloga u svojevrsnu nezavisnu izdavačku kuću, krovnu organizaciju iz koje bi sav materijal nastao u Brlogu, kao studiju ili mjestu okupljanja kreativnih glava, bio označen BRLOG PREDSTAVLJA etiketom.

Tako su pod BRLOG PREDSTAVLJA etiketom nastala, i danas djeluju, uz SB REPREZENTU (kao pokretača cijele te priče), još dva Hiphop benda: ŠTIMUNG i SPΛRTΛ, te su time privučeni novi ljudi, sa svježim idejama i snagama, željni snimanja, produciranja, miksanja, montiranja, nastupanja itd. Osim tih želja, sve članove BRLOG PREDSTAVLJA veže i čvrsto, dugogodišnje prijateljstvo, te mnogo ispijenih brlogovskih kava.

Brlog mašinerija trenutno broji tri benda, sedam MCja, šest beatmakera, tri DJa, jednog beatboxera i čovjeka za video.

BENDOVI su:

SB REPREZENTA – nastala 2002. godine. Danas SB Reprezentu čine Nightmare, Blunter (danas Draško da Gama), Daxx, Yula (beatbox) te Digitalni, a cilj benda je predstaviti se što većem krugu ljudi kvalitetom zvuka snimljenog materijala, svirajući i dalje energično sa željom okupljanja što većeg broja publike i približiti se svakom uhu željnom dobrog zvuka s jasnim radikalnim pozivom na buđenje svijesti “uspavanih glava“ – naročito mladih. SB REPREZENTA kao grupa nema album, ali zato pojedinci imaju zavidnu količinu snimljenog materijala, albuma, featuringa i nastupa po cijeloj Hrvatskoj.

ŠTIMUNG – nastao 2006. godine kao drugi po redu, kronološki gledano, bend u redovima  BRLOG PREDSTAVLJA organizacije. Stvaraju svoj zajednički album pod nazivom „Muzika Za Radikalne Socijalne Promjene… I Za Chill“ koji izlazi 2006. godine. Zbog okolnosti ne opstaju dugo. Draško je nastavio svojim pravcem, Tenk je 2009. snimio odličan album, a Yula je u međuvremenu postao dio svemoćnog Sinestet kolektiva te se više puta dokazao kao najbolji hrvatski beatboxer.

SPΛRTΛ – hardcore, horrorcore hiphop bend nastao krajem 2006. kao želja da se u BRLOG PREDSTAVLJA uključi dva nova člana kao MCja. 2009. album jednostavnog imena „SPɅRTɅ“ izlazi van i trenutno je aktualan pobirući pozitivne kritike svakoga tko ga je imao priliku poslušati. Pod imenom SPɅRTɅ nastao je danas prepoznatljiv zvuk koji se odvaja prvenstveno jasnoćom tekstova koji govore o okruženju i vremenu u kojem su nastali, problemima pojedinaca i skupine na svoj već prepoznatljiv način grime vokalima koji su praćeni beatovima pod „palicom“ beatmakera ARTisticala koji u svojim djelima koristi orkestralne samplove davajući karakterističnu liniju pompoznosti što dodatno pospješuje konačan uradak.

BEATMAKERI su: Tenkova radiona, Kingetic, ARTistical, Symtrax, Digitalni, Draško da Gama

DJi su: Dubar (Dub), Symtrax (Drum n Bass), Kingetic (Jungle, Dancehall)

Sve naše materijale, besplatan download prijašnjih albuma i informaciju više možete pronaći na sljedećim poveznicama:

http://www.facebook.com/brlogpredstavlja

http://soundcloud.com/brlog-predstavlja

http://www.myspace.com/sbreprezenta

http://www.myspace.com/stimung

http://www.myspace.com/brlogsparta

http://www.myspace.com/dubarsound

http://www.myspace.com/kingetic

http://www.myspace.com/artisticall

http://www.myspace.com/symtrax

http://www.myspace.com/yulabeatbox

Plejlista videospotova: http://www.youtube.com/view_play_list?p=535A30C3142D8A84

Komentari

  1. dečki dancehall ruba dubab old school i ta sranja kojima se bavite trebaju prestati jer je loše dajte malo profesora griffa poslušajte ako niste jer ovaj zvuk ufff loš je nema veze sa ničim pogotovo ne sa old school shemom a tekstovi ajme meni

  2. lorena kaže

    svi ovi bendovi su zakon ma sto god netko drugi kaze!!!! malo ih poslusajte

Komentiraj

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.