Mjesec – obična stijena ili nešto više?

Fly me to the moon…

Na filmu jedne od  Apollo misija na Mjesec koji je snimljen svemirskom kapsulom u orbiti jasno se vidi bez ikakve potrebe za uvećanjem jako erodirana i razbijena mjesečeva kupola preko “Mare Smythe”. Astronauti su snimali “Izlazak Zemlje”, a budući da Mjesec nema atmosferu Zemlja je trebala biti savršeni krug. Točno? Netočno!

Zemlja je izgledala potpuno iskrivljeno, sa oblikom spljoštenim, koji se mjenjao i svjetlucao kao da se promatra kroz tanku atmosferu, a ne kroz okoliš bez zraka. Što je uzrokovalo ovakav efekt?lunar_dome_03

Tanki slojevi stakla između kamere i Zemlje mogu uzrokovati ovakav efekt, ali stakla nema, zar ne?

Kao što je Hoagland dokazao promatrajući pojedinačne sličice filma koji su bili pre-izloženi, vide se strukture visoke nekoliko milja iznad površine Mjeseca. Izgleda kao da je nekada plosnata struktura bila izložena tisućama/milijonima godina bombardiranja mikro-meteorita ili većih objekata.

Ti djelovi filma su pokupili toliko puno svjetla sa tih staklenih površina da se Zemlja jedva vidi.

Te mjesečeve kupole bi značile postojanje inteligentnog života na Mjesecu, nekada davno.

“Oh, and by the way, we found base on the Moon”  –

Sve se više šuška, protivno onom što nam je bilo rečeno, da su Amerikanci sletjeli na Mjesec, te otkrili da je netko već bio tamo prije njih. Ovo može biti uznemirujuće obzirom da bi to značilo postojanje civilizacije ili više njih naprednijih od nas, koji su izgradili ogromne tvrđavine na tamnoj strani Mjeseca. I to baš na Mjesecu, nama “pod nosom”.

moon-castle

NASA je pokušala prikriti takve tvrđavine, objavljujući slike koje su prethodno “zamagljene”, zacrnjene, loše kvalitete itd.

To sve nameće pitanje zašto nismo bili natrag na Mjesecu već 40 godina?

Prema Hoaglandu, cijela snimka spuštanja na Mjesec je lažna, tj. iscenirana u studiju, jer su na Mjesecu otkrivene tvrđavine koje nisu smjele biti viđene na televiziji! Je li bilo još nekoga gore?

Nekoga tko je zabranio da se ponovno vratimo? Netko možda koga je Ingo Swann vidio u svom “izletu” na Mjesec mislima (sto objašnjava u svojoj knjizi “Penetration”)?

Objavljeno je nekoliko tvrdnji koje se ne slažu sa izjavom da smo doista sletjeli na Mjesec, tj. točnije rečeno, da je snimka sljetanja na Mjesec 20.7.1969. istinita. Evo link na stranicu gdje se može vidjeti nekoliko takvih izjava: http://www.apfn.org/apfn/moon.htm. Sam Hoagland kaže da je bio svjedokom prijevare “slijetanja na Mjesec”!

U svakom slučaju, postoje zanimljive teorije, koje su samo to – teorije. Međutim, postoje i nepobitne činjenice kojih nismo bili svjesni, bilo da smo naivno vjerovali NASA-i, bilo da nas jednostavno nije zanimalo. Ostaje, doduše, tvrdnja da ima puno više do Mjeseca nego što smo to mislili. Ne predstavlja više samo satelit koji beživotno kruži oko Zemlje, predstavlja satelit koji je ogrnut velom tajni koje se sve više otkrivaju.

Komentari

  1. ANONIMUS kaže

    Ma NASA samo krije i prikriva podatke, bolesnici Americki, dokle vise da lupamo glavu ne znajuci istinu?

Komentiraj

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.